Jubilæumsgudstjeneste

Lørdag 23. september kl. 10.45 holdes fest- og takkegudstjeneste i anledning af Solbakkens 50-års jubilæum.

På toppen af bakken på Frederiksborg Allé ligger Plejecenter Solbakken ved siden af Adventistkirken, og det har det nu gjort i 50 år. At Solbakken ligger lige her er ikke tilfældigt, det er nemlig Adventistsamfundet, der har taget initiativ til at opføre Solbakken, der drives som en selvejende institution.

Her på toppen af bakken ligger Solbakken i et stille kvarter med skønne grønne omgivelser, hvilket beboerne nyder godt af. Her kan man gå en tur i sansehaven eller på stierne rundt om Solbakken, hvor der også er blevet plads til at holde får, eller man kan spille petanque.

I 2020 blev Solbakken som det første plejehjem i Danmark certificeret af DGI inden for pædagogisk idræt, hvilket går ud på at integrere aktivitet og bevægelse i hverdagen, så det er sjovt at deltage. På den måde træner og bevæger man sig mere.

Indenfor på Solbakken er der en hjemlig stemning, ikke kun i beboernes egne lejligheder, men også i den hyggelige fælles dagligstue og spisestue. Og går man rundt på gangene op mod spisetid, bliver man mødt af duften, der breder sig fra køkkenet. På Solbakken har man sit eget køkken, hvor al mad laves helt fra bunden. Udover at sikre god kvalitet, giver det også en god stemning i huset at kunne dufte maden, når den tilberedes. Solbakkens køkken er primært vegetarisk, men der er mulighed for at tilvælge kød eller fisk nogle dage om ugen.

Mellem Solbakkens beboere og personale hersker der også en god stemning. Her er en meget høj grad af medarbejdertilfredshed, og det påvirker beboernes generelle trivsel. På Solbakken har man alle de nødvendige personalegrupper for at kunne drive et moderne plejehjem på en god og betryggende måde: sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter og -hjælpere, ergoterapeut og fysioterapeut, ernæringsassistenter, rengøringsassistenter og pedeller er lige ved hånden, når beboerne har brug for hjælp.

"På Solbakken tilbyder vi god og professionel pleje med respekt for det levede liv," udtaler centerleder Claus Mester og forklarer: "Mine medarbejdere og jeg driver Solbakken ud fra vores motto: at vi selv ønsker at bo her den dag, vi måtte få behov for det."

Solbakken er et selvejende plejehjem med driftsoverenskomst med Randers Kommune. Det betyder blandt andet, at beboerne i de 31 lejligheder og 11 tilknyttede ældreboliger kommer dels fra adventister i hele landet og dels fra borgere i Randers Kommune.

50-årsdagen fejres med en festgudstjeneste i Adventistkirken, Frederiksborg Allé 25, Randers, lørdag d. 23. september kl. 10.45 og efterfølgende servering. Sang & musik ved Vejlefjordskolen under ledelse af Karin Abrahamsen, Prædikant er Thomas Müller som leder af Adventistkirken Danmark.

Alle er hjertelig velkommen!