Mad
Som beboer på Solbakken kan du købe fuld forplejning. Dine gæster må gerne spise med efter aftale.
Du kan købe fuld forplejning på Solbakken. I fuld forplejning indgår hovedmåltider og mellemmåltider inkl. drikkevarer.
Der er en fælles spisestue på Solbakken, hvor vi spiser sammen ved alle måltider. Du kan selvfølgelig også vælge at spise alene i din egen bolig, hvis du hellere vil det. Du kan også veksle mellem at spise for dig selv og sammen med andre, hvis du har lyst til det.
Vi laver en madplan, som hænger i spisestuen og bliver trykt i vores beboeravis Solstrålen. For at variere vores kostplan skiftes køkkenpersonalet til at lave kostplanen. Vi prøver at lave forskel på hverdags- og weekendmad.
I forbindelse med arrangementer/fester planlægges menuen i samråd med kostrådet.
På Solbakken har vi tre hovedmåltider. Derudover tilbyder vi frugt, kaffe, te, saftevand og vand om formiddagen, eftermiddagen og aftenen. Der er desuden kage om eftermiddagen og aftenen.
Kostpolitik
Vores eget køkken tilbereder al mad fra bunden, og det dufter lifligt af velsmagende mad og bagværk i gangene.
Køkkenet producerer frisklavet mad hver dag. Der bruges friske råvarer med årstidens grøntsager. Der er både en økonomisk og smags- og ernæringsmæssig gevinst ved at variere maden efter årstiden.
Maden skal have en høj ernæringsmæssig værdi, være varieret, smage godt og se indbydende ud. Maden skal indeholde en pasende mængde energi, protein, fedt, kulhydrat, vitaminer og mineraler, der passer til din alder og vægt.
Personalet i Solbakkens køkken består af en økonoma og tre ernæringsassistenter.