Adventistkirken har siden begyndelsen for næsten 200 år siden lagt vægt på en sund livsstil. Derfor er det også naturligt for os at tilbyde vores beboere overvejende vegetarisk kost og rigeligt med frisk frugt og grøntsager til alle måltider.
Det betyder dog ikke, at du skal være vegetar for at bo på Solbakken. Vegetarisk mad er et tilbud, ikke en betingelse. Til de varme måltider kan du tre gange om ugen vælge kød eller fisk, ligesom du kan vælge kød, fisk, blandet eller rent vegetarisk mad til de kolde måltider. Dog serveres der aldrig svinekød eller skaldyr på Solbakken.
Vi øger energiindholdet i kosten ved at bruge fede mælkeprodukter og oste. Sovsen er opbagt med fløde, hvis du har behov for det.
Vores mad er fiberrig og væskerig. Grøntsagerne er kogt møre, og salaterne er cremede, lette at tygge og tilpasset dine behov.
Vi tilstræber at servere en kost, som tilgodeser alle vores beboere og sunde spisevaner. Derfor tilbyder vi f.eks. sojamælk til beboere, der ikke spiser/drikker mælkeprodukter.
Solbakkens køkken tilbyder diabeteskost og andre diæter i samråd med lægen.
Hvis du har behov for at tabe dig, tilbyder vi fedtfattig kost. Til middagsmaden tilbyder vi kartofler, en jævnet sovs uden piskefløde, ekstra grøntsager og salat til hovedretten. Ved biretter sparer vi også på piskefløde og tilbyder f.eks. frisk frugt.
Vi lægger stor vægt på kostens sammensætning af fedt, kulhydrat og protein. På Solbakken bruger vi anbefalingerne for den danske institutionskost for ældre mennesker (protein E18 %, fedt E50 % og kulhydrat 32 E%).
Da mange af vores beboere er småtspisende, har vores kost et højt indhold af fedt. Vi tilbyder små overkommelige portioner med et stort nærings- og kalorieindhold. Ældre menneskers energibehov falder med tiden, hvorfor appetitten mindskes, og der opstår ændrede behov. Vi tilbyder stuvning, grøntsagssuppe, frugtsuppe og frugtgrød m.v., så du får dine kulhydrater, vitaminer og mineraler.