Et rart hjem i grønne omgivelser

Historien om ægteparret Lissy og Christen, som bor på Solbakken.

87-årige Lissy og 92-årige Christen kan fejre krondiamantbryllup samtidig med, at Solbakken kan fejre jubilæum. Da Lissy fik brug for at flytte på plejehjem for fem år siden, valgte parret, at det skulle være Solbakken, da Christen i første omgang blev boende i lejligheden i Steen Blichers Gade, og det skulle ikke være for langt væk.

For et par år siden flyttede Christen også til Solbakken og har siden da kunnet nyde godt af den anden gode grund til, at valget faldt på netop dette sted. Det er de grønne omgivelser, som minder om, hvad parret har været vant til fra deres mangeårige hjem i Assentoft. De nyder både at kigge ud på det grønne fra lejligheden og især at gå små ture.

Christen er en pensioneret dyrlæge og drev i mange år sin egen praksis hjemme i Assentoft. Han fortsatte i erhvervet nogle år efter at have solgt sin praksis og stoppede først som 77-årig som dyrlæge ved slagteriet i Horsens. Mens Christen passede dyrene, passede Lissy børnene i Røde Kors Børnehave.

Udover de grønne omgivelser, som parret sætter stor pris på, så er de glade for det søde og rare personale og det hyggelige samvær med de andre beboere. Christen har tidligere underholdt med violinspil, når man har haft en fælles hyggestund på Solbakken. For et par år siden måtte han lægge violinen på hylden, men heldigvis har han stadig sin gode sangstemme, som han nu bruger til at underholde med til stor glæde for sig selv og de andre.

Maden er parret også tilfredse med, den er god og veltillavet. Men Christen må nu indrømme, at han en sjælden gang imellem savner at få lidt svinekød, som ikke bliver serveret på Solbakken. Der er han dog heldigvis så mobil, at han selv kan skaffe lidt hjem til lejligheden og stille sulten. Selvom parret ikke er adventister, er Christen glad for at deltage i de daglige andagter, hvilket passer ham fint som tidligere mangeårig formand for menighedsrådet ved Essenbæk Kirke.