Ud i verden og hjem til Solbakken

Historien om beboeren Anna, som fortsat lever et aktivt liv på Solbakken.

For 89-årige Anna var det helt oplagt, at hun og hendes nu afdøde mand skulle bo på Solbakken, da de for fire år siden skulle flytte på plejehjem fra hjemmet i Roskilde. De var begge født og opvokset i adventisthjem i Vendsyssel, så Solbakken var det tætteste, de kunne komme på at være hjemme.

Anna blev gift som 18-årig, og da hendes mand uddannede sig til præst i Adventistsamfundet, har de boet mange steder i Danmark og i udlandet. De sidste mange år, fra de blev pensionister og indtil de flyttede på Solbakken, boede de i Roskilde. Parret fik hurtigt tre børn, som Anna havde travlt med at passe. Efter at børnene flyttede hjemmefra, læste hun til sygeplejerske, hvilket blev hendes erhverv i 35 år, herunder to år på Solbakken, mens hendes mand var præst i Aarhus.

Det aktive liv, som Anna har levet, har hun kunnet fortsætte på Solbakken. Da hun flyttede ind, kunne hun konstatere, at haven var noget tilgroet, så hun fandt en opgave at kaste sig over her. Til stor glæde for beboere, pårørende og personale står der i dag en flot blomsterhave, som Anna flittigt luer i og nusser om – og så får hun hjælp til det grove arbejde.

Maden på Solbakken er god, og det er noget, Anna værdsætter. Selvom hun ikke er egentlig vegetar, spiser hun mest vegetarisk, og synes at maden på Solbakken er god og veltillavet. Anna er også meget glad for plejepersonalet på Solbakken, som hun altid synes er søde og i godt humør, og det smitter af. De daglige andagter og gudstjenesterne betyder meget for Anna som adventist, og hun glæder de andre ved at ledsage salmerne på klaveret.